
Ni to chleb, ni to ciasto, ale pyszne. Naszym zdaniem lepsze, no może równe chałce. Śniadaniowy must have, zwłaszcza dla tych, którzy preferują śniadania na słodko. O tym skąd wygrzebałam przepis pisałam tu. Myślę, że niebawem dostosuje przepis, żeby był idealny również dla tych co preferują kanapkę z wędlinką.
Składniki:
- 25 dag suchego białego sera,
- 10dag cukru,
- 40 dag maki, 2 jajka,
- 1 torebka proszku do pieczenia,
- sól
Wykonanie:
Ser zemleć. Dodać wszystkie składniki poza mąka i proszkiem do pieczenia, Utrzeć, w razie potrzeby dodać odrobinę mleka. Dodać mąkę z proszkiem i wyrobić ciasto. Napełnić formę keksówkę, wysmarowaną tłuszczem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (do godziny) na złoty kolor.
Podawać kromki posmarowane masłem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz