piątek, 29 stycznia 2016

Chleb z sera!



Ni to chleb, ni to ciasto, ale pyszne. Naszym zdaniem lepsze, no może równe chałce. Śniadaniowy must have, zwłaszcza dla tych, którzy preferują śniadania na słodko. O tym skąd wygrzebałam przepis pisałam tu. Myślę, że niebawem dostosuje przepis, żeby był idealny również dla tych co preferują kanapkę z wędlinką.


Składniki:

  • 25 dag suchego białego sera,
  • 10dag cukru,
  • 40 dag maki, 2 jajka, 
  • 1 torebka proszku do pieczenia,
  • sól
Wykonanie: 

Ser zemleć. Dodać wszystkie składniki poza mąka i proszkiem do pieczenia, Utrzeć, w razie potrzeby dodać odrobinę mleka. Dodać mąkę z proszkiem i wyrobić ciasto. Napełnić formę keksówkę, wysmarowaną tłuszczem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (do godziny) na złoty kolor.
Podawać kromki posmarowane masłem.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz